laagdrempelig stappenplan voor een sterke SEO basis


SEO hulp: een ijzersterke SEO basis neerleggen

.
Heb je SEO hulp nodig en ben je op zoek naar een begrijpelijke en laagdrempelige SEO-aanpak? Wil je beter gevonden worden via zoekmachines, maar weet je niet waar en hoe te beginnen, omdat je wordt overweldigd door de enorme hoeveelheid informatie? Je bent niet de enige.

Ik denk dat SEO vaak nodeloos ingewikkeld wordt gemaakt. Mijn ervaring is dat het neerleggen van een ijzersterke SEO basis voor de meeste ZZP’ers en MKB’ers meer dan genoeg is. En daarna wordt het een stuk makkelijker om zelf te SEO’en.

Voorgaande durf ik met de nodige stelligheid te beweren, omdat ik veel praktijkervaring heb met de werkwijze die ik in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld heb – de SEO basisstappen. Zowel ikzelf als onze  klanten plukken er de online vruchten van.

De SEO basisstappen in het kort

Als je al een website hebt, start ik altijd met een algemene website review. Ik neem o.a. de sitestructuur onder de loep en bekijk waarop jouw website momenteel (onbewust) geoptimaliseerd is. Daarnaast kijk ik ook naar communicatie-aspecten, zoals:
 • .
  – is het direct duidelijk wat je doet en wat klanten daaraan hebben
  – ondersteunt het beeldmateriaal de boodschap
  – hoe zit het met de Calls to Action
  .
 • Vervolgens SEO-analyseer ik de websites van 3 concurrenten die jij goed vindt, want dat kan nuttige inzichten opleveren die voor jou relevant zijn.
  .
 • Via de analytics tool die je gebruikt achterhalen we met welke zoekopdrachten mensen nu op jouw site terechtkomen. Dat leggen we naast wat er uit de website review is gekomen, wat jouw eigen ideeën erover zijn en wat je van klanten en prospects hoort.
  .
 • Nu is het tijd voor zoeorden onderzoek. Daarbij ga ik niet generiek te werk (grote concurrentie), maar specifiek (relevante niches). Wat betekent dat?
  .
  Ik achterhaal op welke voor jouw business relevante zoekwoorden combinaties (2-3 woorden of meer) relatief veel gezocht wordt en weinig geadverteerd, terwijl er wel een groot potentieel in zit.
  .
  Op basis van het zoekwoorden onderzoek kan jouw gouden lijst samengesteld worden: de maximaal 10 woordcombinaties/topics waarop je gevonden wilt worden, liefst op pagina één van Google.
  .
 • Met jouw ‘gouden lijst’ in de hand, kunnen we nu je website optimaliseren (exclusief blogs), waarbij leesbaarheid voorop staat. Ook corrigeer ik spellingfouten en herschrijf en reorganiseer waar nodig vanuit (mobiel) gebruiksgemak.
  .
 • Het werkt het best om voornoemde werkzaamheden rechtstreeks in het WordPress Content Management Systeem uit te voeren. Heb je dat liever niet, dan lever ik jou alle benodigde input aan en zet je het er zelf in.
  .

Wat deze SEO basis jou oplevert

 • Jouw geoptimaliseerde website trekt meer relevante bezoekers via zoekmachines. Een deel van hen zal zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief en/of jou gaan volgen op Social Media en/of via jouw website een offerte-aanvraag of informatieverzoek doen.
 • Na verloop van tijd zal je website beter ranken op de woordcombinaties van jouw ‘gouden lijst’ en de daaraan gerelateerde termen. Je wordt dus steeds beter en relevanter gevonden.
 • De analysetools die je gebruikt, bijvoorbeeld Google Analytics en Google Search Console, zullen voorgaande aantonen. Met behulp van deze statistieken kun je jouw site ook steeds verder finetunen.
 • Want na het gezamenlijk zetten van de SEO basisstappen weet je er zelf genoeg vanaf om er met enige regelmaat nuttig en efficiënt mee bezig te zijn. Straks ga je het nog leuk vinden ook! 😀
 • Bijkomend voordeel van jouw ‘gouden lijst’: je bedenkt voortaan makkelijker blogonderwerpen die voor jouw (potentiële) klanten belangrijk zijn.
  .

SEO hulp – investeren in de SEO basisstappen

Deze zoekmachine optimalisatie basis is voor de meeste ZZP’ers en veel MKB’ers met een WordPress website ruimschoots voldoende. Voor de eenmalige investering van € 1.732,-* exclusief btw worden de SEO basisstappen gezet.